• Izaberite jezik:

Srbija sigurna protiv Holandije

Srbija sigurna protiv Holandije

Vaterpolo reprezentacija Srbije u prvom kolu novog izdanja Svetske lige pobedila je u gostima Holandiju rezultatom 12:7.

Holanđani su dobro parirali u prvih osam minuta, kada je Srbija tri puta imala minimalnu prednost. Međutim, ekipa selektora Dejana Savića napravila je veliku seriju u drugoj četvrtini, povela 10:3 i otklonila sve dileme.

Srbija i Holandija su u grupi sa Hrvatskom, a reprezentaciji koju predvodi Savić ovi mečevi će dobro doći u pripremama za Evropsko prvenstvo u Budimpešti.

– Bilo je i uspona i padova. To je normalno. Momci u seriji teških utakmica u svojim klubovima. Najvažnije je bilo da smo se okupili posle pet meseci a treba da se napomene da smo u ponedeljak imali i dobar trening sa Holandijom. Dakle, sve što smo planirali za početak nove sezone smo odradili – rekao je Dejan Savić.

Holandija – Srbija 7:12 (2:3, 1:7, 3:1,1:1)

Gradski bazen. Sudije: Bjelevstov (Ukrajina), Gomez (Italija). Igrač više: Holandija 8 (2), Srbija 6 (2). Peterci: Holandija 1 (1), Srbija 3 (1).

HOLANDIJA: Vagenar, Van den Burg 1, Gbadamasi 1, Venkuls, Van Ijperen 1, Filipović, Gotemaker 1, Nispeling 2, Miler, Jansen, Kopman, Volsvinkel 1, De Kof. Selektor: Van der Mer.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Dedović 1, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 2, Vico 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović 3, Živojinović. Selektor: Savić.