• Izaberite jezik:

Zoran Kontić pojačao Upravni odbor UVTS

Zoran Kontić pojačao Upravni odbor UVTS

Upravni odbor Udruženja vaterpolo trenera Srbije jači je za Zorana Kontića, srpskog stručnjaka, koji je vaterpolo trenirao na Tašmajdanu i Banjici, a trenersku karijeru je počeo 1993. godine.

Do 2008. godine je vodio mlađe kategorije Studenta, Crvene zvezde i Partizana. Na Banjici je pokrenuo osnivanje ženske selekcije crno-belih i bio je trener te ekipe.

Sedeo je i na klupi reprezentacije Srbije. Od 2003. do 2006. je bio trener juniorske reprezentacije Srbije, a nekoliko godina kasnije bio je selektor ženske juniorske i seniorske reprezentacije.

Potom se 2008. godine preselio u Tursku, gde je sa puno uspeha do 2016. godine vodio prvi tim Hejbeliade. Dva puta je bio vicešampion Turske, ima tri bronze u nacionalnom Kupu, a u tom periodu su mnogi igrači tog tima igrali za reprezentaciju Turske.

Vratio se u Srbiju 2016. godine, a godinu dana se zadržao na Banjici, gde je vodio mlađe kategorije Partizana. Stigao je poziv iz Indonezije i do 2019. je bio selektor ženske reprezentacije u toj zemlji.

Bio je generalni sekretar Vaterpolo saveza Beograda od 2002. do 2008. godine, a u tom periodu bio je i učesnik i predavač na brojnim seminarima za trenere mlađih kategorija u organizaciji VSS i VSSCG.

Pet godina je bio trener i koordinator rada Kampova za mladjđe kategorije u organizaciji VSS, a u sezoni 2018/2019 je bio predavač na seminarima u Indoneziji u organizaciji Saveza vodenih sportova Indonezije.

Rođen je 27. juna 1970. godine, završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, ima zvanje master. Oženjen je i ima dvoje dece.