• Izaberite jezik:

Poraz Srbije u četvrtfinalu Evropa kupa

Poraz Srbije u četvrtfinalu Evropa kupa

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Evropa kupa, pošto je od selekcije Dejana Savića bolja bila Španija rezultatom 13:12.

Srbija je počela bolje i vodila je 1:0 i 2:1, golovima Duška Pijetlovića, koji je iznudio i dva isključenja u ta dva napda. Međutim, Alberto Munariz bio je raspoložen na drugoj strani i Španci su uspeli da preokrenu u prvom periodu na 4:2. U završnici prvog poluvremena tim Davida Martina poveo je sa tri gola razlike, a u nastavku je nekoliko puta bilo i "+4". Srbija je pred početak poslednjeg perioda gubila 10:8 i činilo se da će se šampioni Evrope tada rezultatski vratiti u meč.

Međutim, Španija je povela 13:9 i sredinom poslednjeg perioda bila je pred pobedom. Razigrali su se tada srpski vaterpolisti, a pre svih Andrija Prlainović, koji je smanjio na 13:12, ali u završnici nije imao sreće, pošto je propustio dve prilike za izjednačenje.

Finalni turnir Evropa kupa igra se po novim pravilima, a činjenica da je Srbija skrivila četiri peterca pokazuje da se igrači selektora Savića nisu u potpunosti prilagodili.

U drugim četvrtfinalnim duelima, Mađarska je pobedila Crnu Goru 11:7, Italija je bila bolja od Rusije 11:9, a domaća Hrvatska je savladala Grčku 13:11.