• Izaberite jezik:

Nemanja Stevanović održao vaterpolo kliniku na Islandu

Nemanja Stevanović održao vaterpolo kliniku na Islandu

Srpski trener, Nemanja Stevanović, održao je od 23. do 26. marta vaterpolo kliniku na Islandu, gde se maksimalno potrudio da bude pravi reprezent srpskog vaterpola u toj severnoj zemlji. Ideja je potekla od PVS Islanda, u kojoj radi i naš proslavljeni olimpijac Mladen Tepavčević.

Teme su bile: Razvoj vaterpolo organizacije na Islandu, rad sa mlađim kategorijama, povećanje broja vaterpolo članova, primena novih pravila u odnosu na trenutna i video analiza.

- Kada sam čuo da postoji intereovanje PVS Islanda za usavršavanje i napredovanje u vaterpolu, oberučke sam prihvatio izazov i uputio se u zemlju 'leda i vatre' da pomognem u razvoju sporta tj. vaterpola. Njihova ideja je da se vaterpolo na Islandu podigne na viši nivo nego na kom je sada. Teme su bile bitne i u isto vreme interesantne - rekao je Stevanović i nastavio:

- Dao sam sve od sebe da uspem u misiji da razvijemo naš sport u toj dalekoj zemlji, i da otvorim vrata u budućnosti za naše trenere i igrače. Ovom prilikom bih se zahvalio Mladenu koji je prepoznao momenat za razvoja vaterpola na Islandu, a takođe veliku zahvalnost dugujem i našem selektoru Dejanu Saviću na bezrezervnoj podršci na ovom projektu, kao i kompaniji Keel koja je bila tehnički donator sportske opreme - zaključio je Stavanović, bivši trener holandskog AZC Alfena.