Muška reprezentacija ubedljiva i protiv Malte, sledi veliki duel sa Francuskom

Share this post on:

Muška reprezentacija Srbije je, prema očekivanju, u poslednjem kolu C grupe Prvenstva Evrope savladala Maltu 21:4 (5:0, 6:1, 5:1, 5:2) i potvrdila prvo mesto u grupi.

Za srpske reprezentativce nema odmora. Već sutra će igrati najvažniji meč na turniru do sada. U susretu osmine finala sastaće se sa Francuskom, četvrtoplasiranom ekipom Grupe A.

Kad je o susretu sa Maltom reč, velika razlika u kvalitetu je bila vidljiva od uvodnih trenutaka. Odbrana Srbije je bila prejaka za Maltu, naš tim je nizao golove kao na traci  lako došao do pobede.

Selektor Srbije Uroš Stevanović je Malti suprostavio sastav: Filipović (14 odbrana), Mandić 1, S.Rašović 3, Ranđelović 3, Lazić 1, Radulović 3, P.Jakšić 1, N.Jakšić 3, Vico 1, Milojević 4, Lukić, V.Rašović 1, B.Mitrović. Odmarali su se Drašović i Ubović.

Srbija sa Francuskom igra u sredu, u 18.30 u Zagrebu. Francuzi su u grupi sa Crnom Gorom, Španijom i Hrvatskom osvojili samo jedan bod (poraz od Crne Gore na peterce), ali svima su bili nezgodan rival.

Uz Srbiju, u osmini finala igraće još dve selekcije koju vode srpski stručnjaci – Nemačka, Miloša Sekulića, koja je zauzela drugo mesto u C grupi, i Gruzija sa Dejanom Stanojevićem, koja nije uspela da osvoji bod u Diviziji 1.

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, treće kolo

Divizija 2

Grupa C (Zagreb): Nemačka – Izrael 14:8, Srbija – Malta 21:4
Plasman: 1. Srbija 9, 2. Nemačka 6, 3. Malta 3, 4. Izrael 0.

Grupa D (Dubrovnik): Slovačka – Rumunija 7:8, Holandija – Slovenija 23:7
Plasman: 1. Rumunija 9, 2. Holandija 6, 3. Slovačka 3, 4. Slovenija 0.

Divizija 1

Poslednje kolo u Diviziji 1 je donelo nekoliko pomalo neočekivanih rezultata i promene u plasmanu.

Podmlađena reprezentacija Mađarske je pobedila Italiju sa 10:5 i popela se na prvo mesto u grupi B u Zagrebu. Italijani su igrali bez suspendovanog Edoarda Di Some i kapitena Frančeska Di Fulvija. Ipak, malo ko je očekivao da će Italija izgubiti prvo mesto, s obzirom da bi na čelnoj poziciji ostala i da je izgubila sa četiri gola razlike.

Međutim, Mađari su dobro igrali u odbrani, kaznili sve greške Italijana, koji su u prvom poluvremenu postigli samo jedan gol (posle dve četvrtine Mađarska je vodila 3:1). Četiri sekunde pre kraja Mađarska je stigla do pogotka koji joj je doneo pobedu od pet golova razlike i prvo mesto. Mađari će u četvrtfianalu igrati sa pobednikom duela između Francuske i Srbije.

Španija je osvojila prvo mesto u Grupi A u Dubrovniku. Španci su u poslednjem kolu pobedili Francusku sa 9:6. Potom je usledio susret Hrvatske i Crne Gore. Domaćinima su bila potrebna dva boda da bi sačuvali prvo mesto. Izuzetno uzbudljiv meč, u kome je Hrvatska u poslednja dva minuta imala igrača više (zbog isključenja Popadića bez prava zamene), završen je nerešeno 11:11. Crnogorci su posle peteraca stigli do dva boda (15:12) koja im nisu pomogla da se direktno plasiraju u četvrtfinale, ali su “pogurala” Španiju na čelnu poziciju.

Grupa A (Dubrovnik): Crna Gora – Hrvatska 15:13 (peterci, 11:11), Španija – Francuska 9:6,
Plasman: 1.Španija 7, 2. Hrvatska 6, 3. Crna Gora 4, 4. Francuska 1.

Grupa B (Zagreb): Gruzija – Grčka 9:18, Mađarska – Italija 10:5.
Plasman: 1. Mađarska 6, 2. Italija 6, 3. Grčka 6, 4. Gruzija 0.

Mini tabela ekipa sa istim brojem bodova: 1. Mađarska 3 (+3), 2. Italija 3 (+2), 3. Grčka 3 (-5).

Nokaut runda

Osmina finala (10. i 11. januar)

Meč 1: Francuska – Srbija
Meč 2: Gruzija – Rumunija
Meč 3: Grčka – Holandija
Meč 4: Crna Gora – Nemačka

Četvrtfinale (12. januar)

Mađarska– pobednik meča 1
Španija – pobednik meča 2
Hrvatska – pobednik meča 3
Italija – pobednik meča 4

Polufinale (14.januar)

Mađarska/pobednik meča 1 – Hrvatska/pobednik meča 3
Španija/pobednik meča 2 – Italija/pobednik meča 4

Finale i meč za bronzu su zakazani za 16. januar