Dragana Ivković odredila spisak juniorki za Svetsko prvenstvo

Share this post on:

Selektorka ženske juniorske reprezentacije Srbije, Dragana Ivković, odredila je spisak igračica rođenih 2001. godine i kasnije za Svetsko prvenstvo, koje se igra od 10. do 16. oktobra u Izraelu.

Na spisku su: Nikolina Travar (Vojvodina), Miljana Dimitrijević (Crvena zvezda), Hristina Ilić (Crvena zvezda), Lolita Avdić (Vojvodina), Tatjana Teodorović (Crvena zvezda), Andrea Gašić (Crvena zvezda), Ana Milićević (Partizan), Jelena Šarac (Crvena zvezda), Janja Kaplarević (Vojvodina), Tijana Rončević (SAD), Iva Lujić (Crvena zvezda), Jana Lujić (Crvena zvezda) i Tijana Lukić (Crvena zvezda).

U stručnom štabu su još pomoćni treneri Ivana Ćorović i Marko Janković, fizioterapeut Dragana Ivković i tim lider Novica Todosijević.

– Osnovni cilj je plasman među prvih osam. Ovo je mlada reprezentacija, koja će činiti okosnicu seniorske ekipe i taj sastav će, pojačan sa nekoliko iskusnih igračica, igrati u kvalfiikacijama za Evropsko prvenstvo, gde će protivnik verovatno biti selekcija Portugala –  rekla je selektorka, Dragana Ivković.

Srbija se u prvom kolu sastaje sa Izraelom 10. oktobra od 17:30. Dan kasnije protivnik će biti Peru od 12 časova, a potom će 12. oktobra igrati sa Argentinom od devet sati ujutru.