Dejan Stanojević na klupi Gruzije i Dinama

Share this post on:

Dejan Stanojević novi je selektor Gruzije, koju će voditi do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

Nekadašnji pomoćni trener Dejana Udovičića u reprezentaciji Srbije bio je selektor Rumunije pet godina, da bi potom prešao na čelo Kazahstana. Pored reprezentacije, Stanojević će biti i trener Dinama iz Tbilisija, koji igra Ligu šampiona.

– Proveo sam tamo tačno dve godine i ugovor mi je istekao 31. decembra. U pregovorima za dalje nismo mogli da dođemo do dogovora. U tu zemlju me je, uprkos daljini, kvalitetu i prilikama u tamošnjem vaterpolu, privukla ideja da se obezbede Olimpijske igre u Tokiju. U tome nismo uspeli, a i dosta se toga promenilo zbog korona virusa. Spreman sam da idem dalje, okrenem novi list i da pratim profesionalne želje – kaže Stanojević.

Stanojević će u Gruziji ponovo sarađivati sa Borisom Vapenskim i Dušanom Vasićem, koji nastupaju za Dinamo i u budućnosti će nositi kapicu Gruzije, a nekada su, kao i Stanojević, bili u Vojvodini.

– Zadatak je da podmladim i pripremim ekipu za odlazak na Olimpijske igre u Parizu 2024. Od 14. februara u Roterdamu nam predstoje kvalifikacije za Igre u Tokiju, koje su odložene za ovu godinu, ali male su šanse da obezbedimo mesto. Idu samo tri ekipe, a s obzirom na to da vizu još uvek nisu osigurale vaterpolo sile, kao što su Hrvatska, Crna Gora, Grčka i Rusija, biće to izuzetno težak posao. U sportu je, međutim, sve moguće, a trudićemo se da ostvarimo što bolji rezultat.